Malzemeler:
- 250gr tereyağı, oda sıcaklığında
- 1 + 1/4 su bardağı (300ml) kahverengi şeker
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı (375ml) un
- 3/4 su bardağı (175 ml) kakao
- 1,5 tatlı kaşığı (7 ml) kabartma tozu
- 3/4 tatlı kaşığı (4 ml) karbonat
- yarım tatlı kaşığı (2 ml) tuz
- 1 + 1/4 su bardağı (300 ml) süzme yoğurt
- 1 su bardağı (250 ml) damla çikolata
- 1 su bardağı (250 ml) kurutulmuş vişne
- isterseniz üzerine pudra şekeri
- 2,5 litrelik derin bir kek kalıbını yağlayın veya 2 adet 12'lik küçük muffin kalıbının içine kağıt yerleştirin.
- Tereyağını ve şekeri iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Ayrı bir kabın içine unu, kakaoyu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu eleyin. Karışımı bir sefer daha elekten geçirin.
- Fırını 160C'ye getirin. Unlu karışımı yağ+şeker karışımına 3 seferde yoğurtla dönüşümlü olarak ekleyin. (un-yoğurt-un-yoğurt-un) Damla çikolataları ve vişneleri ilave edin. Karışımı kaba dökün.
- Keki fırına koyup içine batıracağınız kürdan temiz çıkana kadar -büyük kek kalıbı ile yapıyorsanız yaklaşık 1 saat- pişirin. Pişince 10 dakika kalıbın içinde telin üzerinde soğutun. Bıçakla kalıbın kenarlarını gevşetin. Kalıbı ve teli ters çevirerek keki çıkartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder