Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

26 Ağustos 2010 Perşembe

Karaorman Keki

Karaorman Keki


Malzemeler:
  • 250gr tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1 + 1/4 su bardağı (300ml) kahverengi şeker
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı (375ml) un
  • 3/4 su bardağı (175 ml) kakao
  • 1,5 tatlı kaşığı (7 ml) kabartma tozu
  • 3/4 tatlı kaşığı (4 ml) karbonat
  • yarım tatlı kaşığı (2 ml) tuz
  • 1 + 1/4 su bardağı (300 ml) süzme yoğurt
  • 1 su bardağı (250 ml) damla çikolata
  • 1 su bardağı (250 ml) kurutulmuş vişne
  • isterseniz üzerine pudra şekeri
Hazırlanması:
  1. 2,5 litrelik derin bir kek kalıbını yağlayın veya 2 adet 12'lik küçük muffin kalıbının içine kağıt yerleştirin.
  2. Tereyağını ve şekeri iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Ayrı bir kabın içine unu, kakaoyu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu eleyin. Karışımı bir sefer daha elekten geçirin.
  3. Fırını 160C'ye getirin. Unlu karışımı yağ+şeker karışımına 3 seferde yoğurtla dönüşümlü olarak ekleyin. (un-yoğurt-un-yoğurt-un) Damla çikolataları ve vişneleri ilave edin. Karışımı kaba dökün.
  4. Keki fırına koyup içine batıracağınız kürdan temiz çıkana kadar -büyük kek kalıbı ile yapıyorsanız yaklaşık 1 saat- pişirin. Pişince 10 dakika kalıbın içinde telin üzerinde soğutun. Bıçakla kalıbın kenarlarını gevşetin. Kalıbı ve teli ters çevirerek keki çıkartın.
not: Çikolata eriyeceği için erimiş çikolata gelebilir kürdana, yeterki kek parçaları yapışmasın. İçi fazla pişerse kuru olabilir, bu yüzden büyük kalıpla yapıyorsanız 40 dakikadan sonra, muffin kalıbında yapıyorsanız 25 dakika sonra kontrol etmeye başlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>