malzemeler
1 paket margarin-250 gr. (eritme)
1 fincan sıvıyağ
1 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
2,5 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
üzerlerine yumurta sarısı ve susam
yapılışı
önce un ve margarin dışındaki tüm malzemeleri çukurca bir kaba koyuyorsunuz. margarini orta hararetli ocakta eritip daha sıcakken kabın ortasına döküyor ve çırpma teli ile bir iki çırpıyorsunuz. daha sonra unu ilave edip çok yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz. (hamur elinize yapışıp kalmasın yeter) sonra halka şekli verek tepsiye diziyor ve üzerlerine susam serpiyorsunuz. bu arada fırını 200C'ye getirmeyi ihmal etmeyin. siz ikinci tepsiyi de doldurana kadar fırın iyice ısınmış olur. 5-10 dakika 200'de üzeri pembeleşene kadar da 175C'de pişiriyorsunuz. daha sıcakken bir fincan çay ile beraber yerseniz daha lezzetli olur...
10 Ağustos 2010 Salı
eritme margarinli simitler
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
eritme margarinli simitler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder