Malzemeler:
- 1 + dörtte üç su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker*
- dörtte üç su bardağı kakao (yaklaşık 3 paket)
- 1 + yarım tatlı kaşığı karbonat
- yarım tatlı kaşığı tuz
- üçte iki su bardağı tereyağı veya margarin, yumuşamış
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 450gr süzme yoğurt
- 1 su bardağı minik minik doğranmış kurutulmuş çilek
- üzerine meyveli sos (ahududulu ve çilekli)
*Bir bardak 250ml.
Hazırlanması:
- Fırını 175C'ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın.
- Un, şeker, kakao, karbonat ve tuzu derin bir kaseye eleyin.
- Yağ ve yumurtaları çırpın, vanilyayı ilave edin. Unlu karışımı ve yoğurdu 3 seferde -aralarda çırparak- yağa ekleyin. (un-yoğurt-un-yoğurt-un).
- Kurutulmuş çilekleri ilave edip karıştırın. Karışımı kalıba döküp 40-45 dakika -batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar- pişirin.
- Meyveli sosu paketteki tarife göre hazırlayın, kekiniz soğuyunca sosu üzerine dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder