Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı dövülmüş fındık
- 2 yemek kaşığı dövülmüş antep fıstığı
- 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- 125 gr tereyağı, küçük küçük kesilmiş
- 1 su bardağı (220gr) kahverengi şeker
- 3 yumurta
- 1 su bardağı (150gr) kekun*
- 1/4 su bardağı (35gr) un
- 1/4 tatlı kaşığı karbonat
- 1/3 su bardağı (35gr) kakao
- 100gr bitter çikolata, eritilmiş
- 3/4 su bardağı (180ml) süt
- karamel malzemeleri:
- 40gr tereyağı
- 1/4 su bardağı (55gr) kahverengi şeker
- 2 yemek kaşığı krema
Hazırlanması:
- Karamel için gereken tüm malzemeleri küçük bir tavaya alıp düşük ısıda şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlayınca tavayı ocaktan alın.
- 20cmlik kek kalıbını yağlayıp tabanına yağlı kağıt serin. Sıcak karameli yağlı kağıdın üzerine yayın. Dövülmüş fındıkları, antep fıstığını ve cevizleri karamelin üstüne serpip kek kalıbınızı buzdolabına kaldırın.
- Bu arada kek karışımını hazırlayın. Tereyağı ve şekeri çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip, her eklemeden sonra iyice karıştırarak çırpmaya devam edin.
- Fırını 150C'ye getirin. Unu, karbonatı ve kakaoyu eleyin. Düşük hızda karıştırıp özleşmelerini sağlayın. Çikolata ve sütü de ilave edin. Kek kalıbınızı dolaptan çıkarın. Karışımı cevizli karamelin üzerine dökün.
- Kekinizi ısınmış fırında yaklaşık 1 saat -batırdığınız bıçak temiz çıkana kadar- pişirin. Pişince 15 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder