malzemeler:
- 5 adet lavaş
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200-250g kültür mantarı, doğranmış
- 2-3 adet sivribiber
- 2 adet domates, çekirdek yuvaları çıkarılıp doğranmış
- 2 adet büyük patates (ben haşlanmışları kullandım ama haşlamadan da kullanabilirsiniz.)
- varsa birkaç yaprak taze kekik (veya dereotu/maydanoz)
- tuz, karabiber, pulbiber, nane
- 1 sap yeşil soğan veya birkaç sap maydanoz
- soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafifçe kavurun. doğranmış mantarları ekleyin. mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. suyu çekince sırayla biberleri ve domatesleri ekleyin.(domateslerin çekirdeklerini çıkartmazsanız suları dürümlerden akabiliyor bu yüzden suyunun tamamen süzüldüğüne emin olmanızda fayda var). en son küp küp doğranmış patatesleri ve taze kekiği ekleyip 1-2 kez çevirin. altını kapatıp tuz, karabiber, pulbiber, nane ilave edin.
- lavaşları açıp bir ucuna harçtan koyun. lavaşı rulo yapıp taze soğan veya maydanoz sapı ile bağlayın. aynı işlemi diğerleri için de yapın. sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder