Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı toz şeker (ben biraz daha az kullandım)
- yarım tatlı kaşığı karbonat
- yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 2 orta boy armut (küp küp doğranmış yaklaşık 2 bardak, ben 1 büyük deveci armutunu soyup kullandım)
- 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
- Fırını 175C'ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın.
- Un, şeker, karbonatı ve tuzu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yağı, yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. Armutu ve cevizleri karıştırın. Elde ettiğiniz yoğun karışımı kaşıkla kalıba dökün.
- Fırında 60-70 dakika, batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin. 20 dakika kalıbında soğuttuktan sonra çıkarın ve fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder