Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

6 Ağustos 2010 Cuma

cevizli briyoş



















malzemeler:

  • 5 su bardağı un

  • 1 poşet maya

  • 1 yumurta

  • 1 yumurta akı

  • 2 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 100 g margarin

  • 1/2 su bardağı ılık süt

  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

  • 1 su bardağı kuru üzüm üzerine: yumurta sarısı

     YAPILIŞI
    Un ve mayayı karıştırın. 1 yumurta, 1 yumurta akı, toz şeker, tuz, margarin ve ılık sütü ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 20-25 dakika dinlendirin. Ceviz ve kuru üzümü ilave edip tekrar yoğurun.
    Hamurdan yumurta büyüklüğünde toplar kopartın, yuvarlayıp yağlanmış tepsiye sıralayın. Her topun ortasına parmağınızla bastırıp çukur oluşturun ve bu çukura fındık büyüklüğünde yuvarlanmış hamur parçası yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 30 dakika daha dinlendirin ve 180C'de 15-20 dakika pişirin.

  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

     
    >