Malzemeler:
- 6 yumurta, sarıları ve beyazları ayrılmış
- bir tutam tuz
- 125g tereyağı, oda sıcaklığında
- 1 büyük kavanoz nutella (350-400gr)
- 1 yemek kaşığı su
- 100g dövülmüş fındık
- 100g bitter çikolata, eritilmiş
- 100gr fındık
- çikolata sosu (tarifin aslında kendiniz yapıyorsunuz ama ben 2 hazır minik puding kullandım)
- Yumurtaların beyazlarını tuz ile kar gibi olana kadar çırpın. (köpük köpük olsun ama kurumasın)
- Ayrı bir kabın içinde tereyağını ve nutellayı çırpın. Suyu ekleyin, ardından sırayla yumurtaları, fındığı ve çikolatayı ilave edin.
- Çırptığınız yumurta aklarından bir kaşık alıp kek harcınıza karıştırın. Kalan akları kaşık kaşık karışıma ekleyip kek karışımını inceltin.
- Yağlanmış kek kalıbına veya benim gibi 9 muffin kalıbına dökün. Önceden ısınmış 180C fırına koyun. Tek kalıpta yapıyorsanız 40dak. muffinde yapıyorsanız 25-30 dak. pişirin.
- Kek pişerken 100gr fındığı teflon tavada kavurup soğutun. Kek soğuyunca üzerine çikolata sosusunu ve fındıkları paylaştırın. (fındıkların tamamaen soğumuş olmasına özen gösterin.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder