malzemeler:
- 4-4,5 su bardağı un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
- 1 tutam tuz
- 2 yumurta
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı fındık
- 1 adet portakal
- 1 paketten biraz az kabartma tozu
- üzerine: pudra şekeri
- unu bir kaba eleyin.
- pudra şekerini, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin.
- kabın bir kenarında (veya ayrı bir kapta) tereyağını ve yumurtaları çırpın.
- fındığı dövün ve tereyağlı karışıma ekleyin.
- portakalın kabuğunu rendeleyip ekleyin.
- bu karışımı unla karıştırın. hamuru yoğurun.
- ekmek tahtasının üzerinde hamurundan cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp halka şekli verin.
- tepsiye dizip 180C'de üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. (bembeyaz olmasınlar).
- pudra şekeri serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder