skip to main |
skip to sidebar
Şamil Yemek Ansiklopedisi
Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri
Tam Bir Ansiklopedi
Malzemeler:
- 3 portakalın kabuğu
- yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı şu
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı un
- 1 + dörtte bir tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta
- dörtte üç su bardağı yoğurt
- dörtte üç su bardağı süt
Portakallı sos:
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı taze portakal suyu
Hazırlanması:
- Fırını 175C'ye getirin. Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayın.
- Küçük bir tavada portakal kabuğunu, dörtte bir su bardağı toz şekeri ve suyu, şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. (~ 2 dak) Ardından tereyağını ekleyip eriyene kadar (1 dak) karıştırın.
- Bir kasede unu, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu ve kalan şekeri karıştırın.
- Ayrı bir kasede yumurtaları, yoğurdu, sütü ve ayırdığınız portakal kabuklu karışımı pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın. Unlu karışımı ekleyip karışana kadar hafif çırpın.
- Karışımı kalıba döküp 50 - 60 dakika kadar (batırdığınız kürdan temiz çıkmalı) pişirin. Bu arada sosu hazırlayın. Bir kasede şekeri ve portakal suyunu ara sıra karıştırarak bekletin. (şeker tam karışmasa da olur)
- Kek pişince fırından kalıbı alın. Çatalla üzerine yavaş yavaş delikler açın. Sosu karıştırıp sıcak kekin üzerine dökün. Kek kalıbında 15 dakika soğutun. Daha sonra tel ızgaraya ters çevirip tamamen soğumasını sağlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder