Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

26 Ağustos 2010 Perşembe

Yoğurtlu ve Çikolatalı Kek

Yogurt_cikolata



Malzemeler:
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı
  • 2 + 1/4 su bardağı un
  • 1 su bardağı kakao
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3/4 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 16 yemek kaşığı margarin
  • 1 + 1/2 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta, hafif çırpılmış
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 + 1/2 su bardağı süzme yoğurt
  • 180gr bitter çikolata, benmari usulü eritilip soğutulmuş

Hazırlanması:
  1. Çikolatayı benmari usulü eritin. (Yarısına kadar su dolu bir tavayı ocağa koyun, onun üzerine de daha küçük bir tava içindeki çikolataları yerleştirin. Çikolata kaynayan suyun ısısı ile erisin.)
  2. Kek kalıbınızı yağlayıp unlayın. (ben sadece yağlıyorum.) Yağlı bir kağıt üzerine unu, kakaoyu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu eleyin. Hepsi özleşene kadar bu işleme devam edin. (yaklaşık üç sefer)
  3. Mikserle yağı 30-45 saniye (krema kıvamına gelene kadar) çırpın. Hızı düşürüp çırpmaya devam ederek azar azar şekeri ilave edin. Hızı arttırıp (arada kenarlara yapışan karışımı spatulayla ittirerek) 3-5 dakika daha çırpın.
  4. Yumurtaları teker teker ilave edin. Her ilaveden sonra özleşene kadar 1-2 dakika iyice çırpın. Arada spatulayla kenarları temizlemeye devam edin. Yumurtaların ardından vanilyayı ekleyin.
  5. Fırını 150C'ye getirin. Mikserin hızını azaltın. Unlu karışımı yoğurtla dönüşümlü olarak 3 seferde ekleyin. (un-yoğurt-un-yoğurt-un) Hafifçe karıştırıp unlu yer kalmamasını sağlayın. Ilınan çikolatayı karışıma yavaşça ilave edin. Karışımı yağlanmış kalıba dökün. Spatula ile kenarların ortadan 2cm daha yüksek olmasını sağlayın. Isınmış fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapın. (ben 1 gece kalıpta bekletip ertesi sabah çıkarıyorum.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>