Malzemeler:
- yarım litreden biraz fazla süt
- 125gr tereyağı
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kekun, sade (yoksa gözkararı un + kabartma tozu, normal kekten biraz daha sıvı olacak şekilde)
- 1,5 veya 2 su bardağı toz şeker
- Süt ile yağı, yağ eriyene kadar ısıtın. 3 yumurtayı şekerle çırpın, kakaoyu ekleyin ve bu karışıma sütü azar azar ilave edin.
- Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Geriye kalana kekunu ekleyin. İyice çırpıp yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına boşaltın. 175C fırında pişirin.
- Kürdan batırarak piştiğini kontrol edin. Pişince fırından çıkartıp 1 bardak sütlü karışımı yavaşça üzerine gezdirin.
- Soğuduktan sonra isteğe göre meyve, antep fıstığı ve krem şanti ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder