tart hamuru için;
4.5 veya 5 su bardağı un, 250 gr tereyağı, 2 yumurta, 1/2 paket vanilya, 1.5 su bardağı pudra şekeri, 1 limon rendesi. (hamur için selim ileri'nin terzi kız kardeşlerin tartöletlerini anlattığı bölümü esas aldım). unu genişçe bir kaba eleyin. ortasını açıp bıçakla ince ince kıyılmış margarini ekleyin. margarin gözden kaybolana kadar yoğurun. kalan malzemeyi ekleyip, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.hamur kabını üzerine ıslak bir bez örtüp bir saat bekletin. hamuru yağlanmış ve unlanmış tart kalıbının tabanını ve kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. hamurun üzerine kabarmaması için kesikler yapın. 175C fırında üzeri kızarana dek pişirin. fırından çıkarıp soğutun.
çikolata sosu için; 1 paket çikolata sosunu yarım litre süt ile pişirin. karıştırarak soğutun. soğuyunca yarısını tartın üzerine dökün.
süslemek için; 4 büyük boy şeftaliyi 1,5 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı su ile kaynatın. kaynayınca delikli süzgeç ile alıp soğutun. soğuduktan sonra arada kalan boşluklara üzüm dizin.
jöle için; 1 paket tart jöleyi 2 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırın. karışımı 2,5 çay bardağı su ile kaynatıp soğutun. soğuduktan sonra şeftali ve üzümlerin üzerine ortadan başlayarak gezdirin. çikolata sosun kalan yarısını şeftalilerin üzerine gezdirin. tartı soğutup servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder