Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

26 Ağustos 2010 Perşembe

Brownie

Chocolate_cake



Malzemeler
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı/margarin
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 2/3 su bardağı kakao
  • yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz/fındık/antep fıstığı
Hazırlanması:
  1. Fırını 175C'ye getirin. 23-24cmlik kek kalıbını yağlayın.
  2. Yağ, şeker ve vanilyayı çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın. Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir yerde karıştırın. Yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edip karışımın özleşmesini sağlayın. Fındıkları ilave edip karışımı kalıba dökün.
  3. Fırında 20-25 dakika pişirin. (ben 25 dakikadan sonra 150C'ye alıp çok az bir süre daha -kürdan temiz çıkana kadar- pişirdim.) Kalıptan çıkarmadan telin üzerinde tamamen soğutun. Soğuyunca servis tabağına alın. Dilerseniz çilek ve antep fıstığı ile süsleyip dondurma eşliğinde servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>