Malzemeler
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı/margarin
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı vanilya
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un
- 2/3 su bardağı kakao
- yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
- yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz/fındık/antep fıstığı
- Fırını 175C'ye getirin. 23-24cmlik kek kalıbını yağlayın.
- Yağ, şeker ve vanilyayı çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın. Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir yerde karıştırın. Yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edip karışımın özleşmesini sağlayın. Fındıkları ilave edip karışımı kalıba dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder