12 adet
Malzemeler
- 200gr taze keçi peyniri
- yarım su bardağı kuru incir, sapları kesilmiş ve doğranmış
- dörtte bir su bardağı yeşil soğan, doğranmış (beyaz + yeşil kısımları)
- dörtte bir su bardağı ceviz içi, dövülmüş
- yarım tatlı kaşığı tuz*
- 2 lavaş (30cmx15cm boyutlarında dikdörtgen şeklinde kesilmiş)
- 4 marul yaprağı
- Peyniri, inciri, cevizi, soğanı ve tuzu bir kasede karıştırıp çatalla iyice ezin.
- Nemli bir mutfak havlusunu tezgaha serin. Üzerine lavaşı yerleştirin. (Lavaş havayla temas edince çok çabuk kuruduğu için nemli bir bezin üzerinde durmasında yarar var.)
- İçinizin yarısını tatlı kaşığı ile lavaşın her tarafına yayın. Spatula ile iyice düzeltin. 2 marul yaprağını yan yana için üzerine koyun ve kendinize yakın kenardan başlayarak lavaşı sıkıca sarın. (kapanma yerinin yapıştığından emin olun.)
- 2 kenarını bıçakla kesip hemen streçleyin ve buzdolabına kaldırın. Aynı işlemi diğer lavaş için de yapın. Buzdolabında en az yarım saat (ya da 8 saate kadar) bekletin.
- Beklettikten sonra her birini 6 parçaya kesip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder