Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

20 Nisan 2010 Salı

Cevizli Tavuk Tarifi

Malzemeler


* 1 tane tavuk göğsü
* 4 bardak ezilmiş ceviz
* 1 baş sarımsak



Yapılışı



1- Tavuk göğsü tencerede haşlanır. Haşlama suyu bir kenara ayrılır.
2- Haşlanan tavuk tencereden alınır ve didiklenerek parçalara ayrılır.
3- Ayrılan tavuk suyun içine, ezilmiş (veya robotta çekilmiş) ceviz ve yine ezilmiş olan sarımsa dökülür ve ikisi beraber iyice karıştırılır.
4- Son olarak da bu karışıma didiklenmiş olan tavuk parçaları dökülür hepsi birlikte yine karıştırılır. Artık tavuğumuz yenilmeye hazır hale gelmiştir.
5- Varsa mısır ekmeği yoksa buğday ekmeği ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>