Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

10 Nisan 2010 Cumartesi

Sebzeli Erişte

Malzemeler


* 95 gr noodle (erişte)
* 1 kırmızı biber
* 25 gr brokoli
* Tuz, Çin tuzu, dark soya sos
* 1 havuç
* 1 kabak
* 50 gr beyaz lahana
* Yarım kahve fincanı fındık yağı
* 10 gr soya filizi
* 2 taze soğan


Yapılışı



NOODLE’ı biraz diri kalacak şekilde haşlayıp (3-4 dakika) süzün. Brokoliyi küçük çiçeklere ayırın. Havuç, kabak ve lahanayı küp şeklinde doğrayın. Soğanı kıyın. Biberi şerit şeklinde doğrayın. 2 kaşık yağı vok tavasında ısıtın. Erişteyi hafif renk değiştirene kadar yaklaşık 10 saniye kızartın, tavadan başka bir kaba alın. Kalan yağı tavada ısıtın ve sebzeleri ekleyip hızlı ateşte tavayı ara sıra sallayarak soteleyin. Sebzeler hafif yumuşamaya başlayınca soya filizini ekleyin. Sebzeler pişince erişteleri tavaya ekleyin ve sebzelerle harmanlayın. Tuz ve soya sosu ile tatlandırın. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>