Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

9 Nisan 2010 Cuma

Mogueca - Karides Buğulaması Tarifi

Malzemeler

1 kg. dilimlenmiş levrek
1/2 kg. karides (istenildiği takdirde)
1/2 bardak sirke
5-6 diş sarmısak
1 limon suyu
İstenildiği kadar tuz

SOS MALZEMESİ:
200 gr. doğranmış soğan, 200 gr. doğranmış biber, 200 gr. doğranmış domates, 1 fincan ince doğranmış maydanoz, 1/2 bardak zeytinyağı (aslında "dende" yağı), 1/2 bardak sirke, İstenildiği kadar tuz

Yapılışı

1) Sirke, sarmısak, limon suyu ve tuz karışımı ile levrek dilimlerini ovup en az 4 saat bekletiniz.
2) Sosun bütün malzemelerini de karıştırıp en az 4 saat bekletiniz.
3) Bir kat balık, bir kat sos olmak üzere diziniz. 4) Çok az miktar su ekleyip ateşe koyunuz ve pişene kadar azaldıkça su ekleyiniz.
5) Servis tabağına alıp kalan sosu üzerine dökünüz ve maydanozla süsleyiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>