Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

10 Nisan 2010 Cumartesi

Vichyssoise Tarifi

Malzemeler


* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 3 adet pırasanın beyaz kısımları, temizlenmiş ve doğranmış
* 3 orta boy patates, küçük küpler halinde doğranmış
* 4 su bardağı tavuk stoku
* 1 paket (200 ml) taze krema
* tuz-beyaz biber
* 1 çorba kaşığı ince kıyılmış taze Frenk soğanı.



Yapılışı



Tereyağını kalın tabanlı tencerede eritin. Pırasaları ekleyip orta-hafif ateşte yumuşayana dek çevirerek pişirin. Pırasaların yanmamasına dikkat edin. Tuz-beyaz biber koyup patatesleri ekleyin. Tavuk stokunu koyup kaynama noktasına getirini hemen ateşi kısıp 30 dakika pişirin. Ocaktan alıp kremanın yarısını ekleyin. Tüm karışımı el blenderiyle püre haline getirin. Temizlediğiniz tencereye geri koyup tekrar ısıtın. Çok koyu olmuşsa biraz süt ekleyin. Çorba kaselerine boşaltın, üzerlerine biraz krema gezdirip frenk soğanı serpiştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>