Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

7 Nisan 2010 Çarşamba

Torik Harissa

Malzemeler
700 gr'lık torik balığı
4 domates
2 soğan
4 diş sarımsak
harissa
taze kişniş
1 çay kaşığı kimyon tohumu
1 çay kaşığı şeker
1 limon
su
zeytinyağı
tuz
biber

Yapılışı
Balıktan iki ayrı fleto çıkartın. Kişniş tohumu, şeker, tuz biber ve harissayı karıştırın. Üzerine bir limonun suyunu sıkın karıştırarak macun yapın. Domatesleri yıkayın kesin, çekirdeklerini çıkarın, sarımsak ve soğanı çok ince kıyın. Bir tavaya az yağ koyup, harissa karışımını ve soğan ve karımsağı koyarak karıştırın. Üzerine bir kepçe su ekleyerek suyun ısınmasını sağlayın, ve domates parçalarını ekleyin daha sonra balık fletolarını da ekleyerek en az 30 dakika pişmeye bırakın. Sosu ile birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>