Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

20 Nisan 2010 Salı

Koraveli Phali ( Ekşili Lahana )

Malzemeler


* 2 kilo lahana
* 3-4 tane ekşi erik (erik yoksa 1 çay kaşığı erik ekşisi yani korave)
* 1 tutam kinzi
* Küçük boy bir baş sarımsak
* 2-3 avuç mısır unu
* Tuz



Yapılışı



1- Lahanalar iyice yıkanır ve dallarıyla beraber elle veya bıçakla 3-4 parçaya bölünür ve haşlama suyuna atılır. Biraz kaynatılır
2- Kaynatılan lahanaların suyu süzülür ve üzerine kaynak su dökülür.
3- Lahana pişince tencerenin içinde 2-3 avuç mısır unu yavaş yavaş eklenerek laperayla dövülür. Yani pancar ezilir.
4- Ezme işlemi bitince içine ekşi erikler atılır ve tekrar ateşe konur. Erikler pişince çıkarılır ve çekirdekleri çıkarılır ve erikler tekrar lahananın içine atılır.
5- Başka bir kapta 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Eriyen yağın içine sarımsak ezilerek eklenir ve kavrulur. Yine kinzi de aynı şekilde ezilir ve yağ ile kavrulur.
6- Bu karışım ateşteki lahananın içine eklenir. Tuz ilave edilir. Karıştırılır.
7- Mısırı ekmeği varsa onunla yenilmesi tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>