Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

10 Nisan 2010 Cumartesi

Mango sosu Tarifi

Malzemeler


* 60 gram arpacık soğanı
* toz kırmızı biber
* 20 gram toz zencefil
* 80 gram toz şeker
* 30 ml. sirke
* 200 ml. tavuk suyu (tablet)
* 1/2 adet portakal kabuğu rendesi
* 1 adet mango
* 1 demet maydanoz


Yapılışı



Arpacık soğanını ayıklayıp ince ince doğrayın. Şekeri bir tavada eritin. Arpacık soğanını, toz kırmızı biberi ve portakal kabuğunu ekleyip sirkeyle sulandırın. Tavuk suyu ve zencefili içine katıp 20 dakika pişirin.

Mangoyu ayıklayın. Etli kısmını küb şeklinde doğrayın. Mango küblerini maydanozla birlikte sosa ekleyin. Sosu soğumaya bırakın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>