Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

7 Nisan 2010 Çarşamba

Fava Çorbası

Malzemeler
500 gram kuru fasulye
1 soğan
3 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 limon suyu
2-3 yumurta
kırmızı biber tozu
toz kimyon
tatlı kırmızı biber
su
zeytinyağı
tuz

Yapılışı

Kuru fasulyeyi akşamdan bir çimdik tuzla suya ıslatın. Ertesi gün suyunu iyice süzün. Bir tencerede 2 saat kaynatın. Soğanı ve sarımsağı ince doğrayın yada kavurun, maydanozu kıyın. Kaynayan fasulyeye soğan ve sarımsağı ekleyin, limon suyu, tuz, baharatları ekleyin. Servis sırasında üzerine kırmızı biber, kıyılmış maydanoz ve haşlanmış yumurta üfeleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>