Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

9 Nisan 2010 Cuma

Salamura edilmis domatesli Alabalık Filetosu Tarifi

Malzemeler

Kıyılmış maydanoz 20 gr
Dövülmüş Sarımsak 4 diş
Zeytinyağı 50 ml
Küp doğranmış Domates 750 gr
Domates püresi 50 gr
Tuz,Karabiber Yeterince
Limon Suyu 2 Adetten
Alabalık Filetosu 8 Fileto

Yapılışı

Alabalıkları temizleyin ve filetolar şeklinde kesin.

Geniş yüksekliği az bir kapta,zeytin yağını orta ateşte ısıtın ve Soğan ve sarımsağı pişinceye kadar kavurun.

Domates püresini ve doğranmış domatesleri ekleyin.5-10 dakika boyunca karıştırın.

Limonsuyu,tuz ve karabiber ile filetoları marine edin.

Sıcak domates sosunun içine filetoları tek katman şeklinde dizin.Kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra ateşten alın.

Balık fletolarını servis tabağına dizin üzerine bir kaşık yardımıyla sos koyun.

Kıyılmış maydanozları bütün tabağın ve yemeğinüzerine gelecek, dekoratif görünecek şekilde serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>