Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

7 Nisan 2010 Çarşamba

VİYANA ÇANTASI

MALZEME:
300 gram un,
200 gram tereyağı
100 gram şeker
2 adet yumurta sarısı
1 adet limon kabuğu
marmelat
100 gram şeker veya badem.

HAZIRLANIŞI
Un ile tereyağı tahtanın üzerinde kıyılır; Elekten geçmiş şeker ve rendelenmiş limon kabuğu ilâve edilir ve bıçakla kıyılır. Ortası açılıp 2 yumurta sarısı ilave hamur yapılır. Silindir şekline getirilip, sonra 4 köşe. yufka gibi açılır ( Tahta unlu olmalıdır) Bu açılmış hamur eşit büyüklükte parçalara kesilir. Dikdörtgen bir parçanın ortasına az marmelat hamurunun kenarlarına yumurta akı sürülür. Bu şekilde hazırladığınız parçalar çanta şeklinde katlanır. Bıçağın kör tarafı ile süslenir, üzerlerine toz şekeri serperek ılık fırında pişirilir, üzerleri pembeleşince fırından çıkarılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>