Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

9 Nisan 2010 Cuma

Kacamak Tarifi

Malzemeler

Bir litre su
250 gr. misir unu
tereyag
kirmizi pul biber
rendelenmis beyaz peynir
kavurma et (isteğe göre)

Yapılışı

Bir litre su once kaynatilir. Kaynarken içine 250 gr. misir unu konur ve tahta kasıkla 5 dakika devamli olarak homojen olana kadar kariştirilir. Sonra bir tabaga konarak ince bir tabaka halinde yayilir. Uzerine tereyag gezdirilir, kirmizi pul biber serpilir ve rendelenmis beyaz peynir konur. Ayrica isteyen bunun üzerine kavurma et te koyabilir. Yaninda ayran iyi gider. Tatli olarak yemek isteyenler ise, yag gezdirdikten sonra toz seker serper veya pekmez doker. Afiyet olsun!

Hafif, kolestrolsuz, bol vitamin ve mineral iceren yemek. Ayrıca kilo verme rejimlerinde de yenilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>