Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

9 Nisan 2010 Cuma

Kaya tuzunda patates Tarifi

Malzemeler

Tuz, karabiber, hint cevizi (Baharatçılarda bulmak mümkün)
10-12 küp kesilmiş Emmental peyniri (veya taze kaşar)
1 çorba kaşığı çiğ krema
1 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı ince doğranmış arpacık soğanı
2 çay kaşığı tereyağı
1 büyük boy patates ve kaya tuzu
Yapılışı

Fırın tepsisine 1-2 kaşık kaya tuzu (patatesin tepsiyle temasını kesecek kadar) serpilip, patates üzerine oturtulur. Önceden 1500 ısıtılmış fırında, 35-40 dakika kadar pişirilir. Ortadan ikiye kesilerek, patatesin içi bir kaşık yardımıyla oyularak çıkarılır. Tüm malzemeler eklenerek iyice karıştırılır. Üzerine ince bir dilim peynir eklenerek fırında ızgaraya konulur. Peynir eriyip, rengi dönünce servis tabağına alınır.
Servis tabağında, üzerine vinaigrette sos (3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 kaşık üzüm sirkesi, tuz) gezdirilmiş salata veya marul yapraklarından oluşan yükselti üzerine yerleştirilip, cherry (küçük) domateslerle süslenerek servis yapılır.
Püf noktası: Kaya tuzu, patatesin nemini alıp iyice pişmesini sağlarken, bir yandan da tuz tadını emmesini sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>