Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

10 Nisan 2010 Cumartesi

Tatlı Ekşi Dana Eti Tarifi

Malzemeler

* 750 gr. dana bonfile
* 4 yemek kaşığı ketçap
* 2 yemek kaşığı soya sosu
* 5 yemek kaşığı buğday nişastası
* 4 yemek kaşığı sirke
* 1 çay kaşığı karabiber
* 4 dilim ananas (konserve)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 adet yeşil dolmalık biber
* Kızartmak için; 3 yemek kaşığı sıvıyağı
* 1 adet kırmızı dolmalık biber
* Yarım çay kaşığı toz şeker
* 1 su bardağı et suyu


Yapılışı



Öncelikle bonfileyi bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ayrıca soya sosu ve 1 yemek kaşığı sirkeyi karıştırıp, etin üzerine dökün ve 30 dakika kadar bu sosta beklemeye alın.

Öte yandan biberleri ayıklayın ve yıkayın. Ananası süzün. Biberleri ve ananası 3x3 cm’lik kareler şeklinde kesin. Bir tavaya koyduğunuz 1 yemek kaşığı sıvıyağda 5 dakika kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine toz şeker, et suyu, ketçap ve 4 yemek kaşığı ananas suyu ilave edin. 5 dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>