Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

10 Nisan 2010 Cumartesi

Danimarka Çörekleri

Malzemeler


* 20 gr. Kuru hamur Mayası(veya 42gr.yaş hamur Mayası)
* 5 Su bardağı un
* ¼ Su bardağı Toz Şeker
* 1,5 Su bardağı ılık Süt
* 150 gr. Tereyağı
* 1 Adet Yumurta

Yapılışı



Danimarka çörekleri için çeşitli iç malzemeler kullanılabilir.

Örneği;Ufalanmış ceviz, badem, fıstık, elma püresi, bal veya çeşitli marmelatlar.

Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp, yeterince kabarınca yeniden yoğurun ve 1 cm kalınlığında uzun bir şekil verin. Yumuşamış tereyağın yarısını sürerek hamuru üçe katlayın, köşelerinden başlayarak yuvarlayın. Oklava ile tekrar açarak kalan tereyağını üzerine sürün, tekrar aynı işlemi yapın ve yağı iyice yedirin. Hamurunuz artık çörekler için hazırdır. Hamuru yarım santim kalınlığında açın ve 10 cm'lik kareler halinde kesin.

Çörekler için düşündüğünüz iç malzemesini bu karelerin ortasına koyun ve köşelerinden üzerine katlayın. Böylece zarf şekli elde etmiş olacaksınız. Bu hamurları hafifçe ısıtılmış tepsi üzerinde 20 dakika bekletin ve 200°C ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Üzerine şekerli su sürerek ufalanmış ceviz, badem, reçel vb. ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>