Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

7 Nisan 2010 Çarşamba

Ta'tamia

MALZEMELER:
500 gr kuru bakla, en az 16 saat ıslatılmış ve kabukları soyulmuş
2 iri soğan, çok ufak doğranmış
4 iri diş sarımsak
4 tepeleme kaşık taze kişniş, ince doğranmış (Kurusu kullanılacaksa 2 kaşık çekilmiş olarak)
2 tatlı kaşığı toz kimyon
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tepeleme çay kaşığı acı pul biber
2 yemek kaşığı su, bulamak için haşhaş tohumu ya da susam (Gerekli değilse de çok lezzet katıyor)
Kızartmak için zeytinyağı

YEMEĞİN HAZIRLANIŞI

Kabukları soyulmuş bakla içlerini, bir öğütücüye diğer malzemelerle birlikte koyun. (Sarımsak önceden dövülse iyi olur) Hepsini fasılalı olarak bir macun haline gelinceye kadar öğüt. Pütürlü olması mücverlerin yağ içinde dağılmasına yol açar. Macununu en az 5 dakika dinlendirin. Macun haline gelmiş bakladan ceviz büyüklügünde parçalar koparın ve bunları az yassılaştırdıktan sonra (çapı beş santimi bulabilir) her birini susam ya da haşhaş tohumuna bulayın, 10-15 dakika beklettikten sonra kızgın derin yağa yavaşça ve tek tek indirin. (Yağın kızdığı, içine atılan ekmek parçasının bir dakika içinde kızarması ile anlaşılır.) Mücverleri 2-3 dakika, yüzeyleri iyice pembeleşinceye kadar kızartın. Kızaranları bir kağıt peçete üzerine çıkarın ve herhangi bir salata ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>