Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

7 Nisan 2010 Çarşamba

MEKECHTèR

Tavuk Yahni

Malzemeler

1,2-1,5 kg. tavuk
nohut
1 soğan
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
et suyu
tereyağı
250 gram su
yemek sodası
zeytinyağı
tuz
biber

Yaplışı
Bir gece önceden nohutu karbonatlı suya ıslatın. Ertesi gün 20 dakika kaynatıp, suyunu iyice süzün. Soğanı ince kıyıp, tereyağı ile birlikte kısık ateşte öldürün. üzerine süzülmüş nohutları ekleyerek 10 dakika aralıksız kavurun. Üzerine kuşbaşı doğranmış tavuk etleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Et suyunu ekleyerek pişmeye bırakın, servis esnasında kıyılmış maydanozla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>