Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

31 Mart 2010 Çarşamba

Pirinçli Güveç

MALZEMELER
1 Su pirinç
3 Çorba Kasigi Soya Yagi
350 gr Salam
200 gr Sosis
1 Sogan
1 Dis Sarimsak
1 Salçalik Kirmizi Biber
200 gr Domates
2 Su Bardagi Tavuk Suyu
12 Siyah Zeytin
1 Çay Kasigi Tuz
1 Çay Kasigi Taze Çekilmis
Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Salami ince ince dilimleyin. Sosisleri küçük dograyin. Sogan, sarimsak ve
kirmizi biberi ince ince dograyin.
Soya yagini güveçte kizdirip salam ve sosisi kavurun. Sogan ve sarimsagi
ekleyip pempelesinceye kadar 2-3 dakika pisirin. Kirmizi biberi ilave edip
kavurun. Pirinci yikayip süzün. Salamli karisima ilave edip ara sira
karistirarak 3-4 dakika pisirin.
Domateslerin kabuklarini soyup dograyin. Domates ve tavuk suyunu
güvece ekleyip karistirin. Kaynayinca atesi kisip kapagi kapali olarak 15-
20 dakika pisirin. Zeytinlerin çekirdeklerini çikarin. Tuz, karabiber ve
zeytinleri yemege ilave edip iyice karistirin. Sicak olarak servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>