Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

9 Nisan 2010 Cuma

Acılı Çin Tavuğu

Malzemeler

4t ane acı yeşil biber
bir demet taze sogan
2 orta boy havuc
4 yemek kaşıgı mısır nişastası
sarmısak 2 diş
250 gr tavuk gögsu kemiksiz
2 yemek kaşıgı sıvıyag
0,5 su bardagı soya sosu


Yapılışı


2 yemek kaşıgı nişastayı julyen dogranmış(parmak)tavuklarla karıştırın, fox bır tavaya yagı koyup tavuklarla ve sarmısaklarla beraber pişirin (sarmısaklar ince kıyılmış). Taze saganın yeşil taraflarını havuc ve yeşil biberleri kıbrit şeklinde dograyın, ve 2 - 3 dakıka pişirin. Sosu için bır su bardagına soya sosu, 2 yemek kaşigı nişastayı, çok az da su ilave ederek karıştırıp, meyeyın içine dökün. 1 dakika sonra ateşten alın. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>