Yarım kilo sivri biber
2 su bardağı üzüm sirkesi
2 su bardağı su
5 diş sarımsak
Hazırlanışı
Büyük boy tencereye sirke ve suyu alın.
Orta dereceli ateşte kaynamaya bırakın.
Sivri biberleri bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün.
Tencerede kaynayan sirkeli suya sivri biberleri ilave edin.
Biberlerin rengi sararıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan biberleri süzüp soğuması için bekletin.
Soğuyan biberleri cam bir kavanoza alın.
Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin.
Tenceredeki sirkeli su ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın.
Karışımı kavanozdaki biberlerin üzerine dökün.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Bir gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün ihtiyaç duyduğunuz kadar turşu alıp servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder