Malzemeler
Kıyılmış maydanoz 20 gr
Dövülmüş Sarımsak 4 diş
Zeytinyağı 50 ml
Küp doğranmış Domates 750 gr
Domates püresi 50 gr
Tuz,Karabiber Yeterince
Limon Suyu 2 Adetten
Alabalık Filetosu 8 Fileto
Yapılışı
Alabalıkları temizleyin ve filetolar şeklinde kesin.
Geniş yüksekliği az bir kapta,zeytin yağını orta ateşte ısıtın ve Soğan ve sarımsağı pişinceye kadar kavurun.
Domates püresini ve doğranmış domatesleri ekleyin.5-10 dakika boyunca karıştırın.
Limonsuyu,tuz ve karabiber ile filetoları marine edin.
Sıcak domates sosunun içine filetoları tek katman şeklinde dizin.Kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra ateşten alın.
Balık fletolarını servis tabağına dizin üzerine bir kaşık yardımıyla sos koyun.
Kıyılmış maydanozları bütün tabağın ve yemeğinüzerine gelecek, dekoratif görünecek şekilde serpin.
9 Nisan 2010 Cuma
Salamura edilmis domatesli Alabalık Filetosu Tarifi
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
Brezilya Mutfağı,
Brezilya Yemekleri,
Salamura edilmis domatesli Alabalık Filetosu Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder