Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

10 Nisan 2010 Cumartesi

Kremalı Patates Tarifi

Malzemeler

* 1 kg patates
* ince halkalar halinde doğranmış 2 diş sarımsak
* dövülmüş 1 küçük soğan
* ince doğranmış 1 yumurta
* 1 kutu krema 200ml
* 150 gr rende kaşar
* tuz, biber



Yapılışı



Fırına girecek bir kabın içini yağlayın, sırayla biraz soğan, sarımsak, patates, tuz, biber, kaşar koyup malzemeler bitene kadar patatesleri üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Krema ve yumurtayı çırpıp üzerine dökün. 180 derece sıcak fırında 1 saat kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>