Malzemeler
* 1 çk sıvıyağ
* 1 çay kaşığı kişniş
* 2 bardak doğranmış soğan
* tuz, biber
* 3 adet dövülmüş sarımsak
* 1 bardak pişirilmiş basmati pirinci
* 3 bardak su
* 2 domates doğranmış
* 1 bardak kırmızı mercimek
* 1 çay kaşığı hint safranı
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı toz zencefil
Yapılışı
Sıvıyağda 1 sarımsak ve bir bardak soğanı soteleyin. Mercimek, su, kalan soğan ve sarımsak ve baharatları birlikte kaynatın. 15 dakika pişirin, mercimekler yumuşayıncaya kadar. Karışımın yarısını blederda püre yapın, tekrar tencereye koyun, sotelenmiş soğanı da ekleyip 5 dakika hafifçe pişirin. Pirinçle birlikte üzerine domatesler ve acı biber ekerek servis edin.
18 Nisan 2010 Pazar
Dhal Tarifi
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
dhal,
Dhal Tarifi,
Hindistan Yemekleri,
hint mutfağı,
hint yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder