Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

18 Nisan 2010 Pazar

Dhal Tarifi

Malzemeler

* 1 çk sıvıyağ
* 1 çay kaşığı kişniş
* 2 bardak doğranmış soğan
* tuz, biber
* 3 adet dövülmüş sarımsak
* 1 bardak pişirilmiş basmati pirinci
* 3 bardak su
* 2 domates doğranmış
* 1 bardak kırmızı mercimek
* 1 çay kaşığı hint safranı
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı toz zencefil



Yapılışı




Sıvıyağda 1 sarımsak ve bir bardak soğanı soteleyin. Mercimek, su, kalan soğan ve sarımsak ve baharatları birlikte kaynatın. 15 dakika pişirin, mercimekler yumuşayıncaya kadar. Karışımın yarısını blederda püre yapın, tekrar tencereye koyun, sotelenmiş soğanı da ekleyip 5 dakika hafifçe pişirin. Pirinçle birlikte üzerine domatesler ve acı biber ekerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>