Malzemeler
* 25 gr. maya
* 150 ml süt
* 20 gr. şeker
* 1 yumurta
* 300 gr. buğday unu
* 310 gr. tereyağı veya margarin
* Remonce olarak : eşit ölçülerde tereyağı ve şeker.
Yapılışı
Danimarkalı fırıncılar "fırıncı margarini"denilen bir madde kullanırlar ki bu margarin, hamuru oklavadan geçirirken kırılmadan katlanabilme özelliğine sahiptir-ancak bu margarini yalnızca profesyonel fırıncılar elde edebilmekte!
İşte tereyağı dışında tüm maddeleri katıp bir ekmek hamuru yapmakta başlarsınız. Hamura başlarken sütü ve yumurtayı olabildiğince soğuk ve unu da derin dondurucuda bulundurmayı ihmal etmeyin. Hamuru çok çabuk işleyin ve oda sıcaklığını olabildiğince düşük bulundurun. Soğuk hamur hemen bir dikdörtgen biçiminde oklavayla getirilir.7 mm: den daha fazla olmayan bir kalınlığa getirilir, bu arada herhangi bir çıkıntı veya pürüz olmamalıdır. Sonra üçte ikisini bir tabaka katlanabilir tereyağı ile örtün. Önce tereyağsız olan üçüncüyü katlayarak hamuru üç tabaka halinde katlayın. Hamuru 20 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin. Bu oklava işlemini iki kez daha tekrarlayın, sonunda 3x9 yani 27 tabaka elde etmiş olacaksınız. Şimdi hamuru yine 7 mm. daha kalın olmayacak biçimde oklavadan geçirin. Reçel, krema, kuru üzüm ve cevizli veya bunlarsız remonce'u ekleyerek wienerbrod'u biçimlendirmeye başlayın. Wienerbrod'un oldukça yüksek bir sıcaklıkta, yani 28şC de kabarmasını sağlayın ve sonra bunları sıcak bir fırının ortasında (225şC) çıtır çıtır ve güzelce esmerleşmiş hale gelinceye kadar pişirin. Biraz serinledikten sonra glaze edin ve taze olarak sofraya getirin.
10 Nisan 2010 Cumartesi
Wienerbrod Tarifi
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
Danimarka Yemekleri,
Wienerbrod Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder