Malzemeler
500 gr. un
180 gr. şeker
1 yumurta
350 gr. margarin
180 gr. makinadan çekilmiş badem
Biraz tuz
Limon kabuğu rendesi
Yapılışı
Hamur tahtası üzerine unu eleyiniz. Ortasını açınız.
Etrafına şeker, limon kabuğu rendesi, bir tutam tuz serpiniz.
Ortasına yumurta ve tereyağı koyarak hepsini karıştırınız. İyice hallediniz.
Etrafında unları içine alarak bir hamur yapınız.
Hamuru 1/2 cm. kalınlığında açarak 2 ye bölünüz.
Birinin üzerine glasruvayal sürünüz. Öteki parçayı üzerine kapatınız. Ve karelere kesiniz.
Orta ısı derecesinde fırında pişiriniz.
Fırından çıktıktan sonra üzerine ince bir kat marmelat sürüp, badem ve fındık ile süsleyiniz.
Not: Glasruvayal; yumurta akı, pudra şekeri karışımıdır.
7 Nisan 2010 Çarşamba
VİYANA USULÜ GOFRET
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
Avusturya Yemekleri,
hamur işleri,
VİYANA USULÜ GOFRET
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder