Malzemeler
500 gr makarna(spagetti disinda)
4 bardak su
1 lt sut
4 Adet yumurta
2 Adet vanilya
1 limon kabugu rendesi
1 bardak seker(seker miktarini dilediginiz gibi ayarlayabilirsiniz)
Yapılışı
Ilk olarak makarnayi bir firin tepsisine bosaltin ve orta isidaki firinda hafif kizarana kadar pisirin.Makarnalarin rengi kizarmaya baslayinca uzerine 4 bardak suyu ekleyin ve pisirmeye devam edin.Diger yanda yumurtalari cirpin.Icine sut,seker,vanilya ve limon kabugu rendesini ekleyin karistirin.Makarnalar iyice suyunu cektikten sonra,hazirlamis oldugunuz sutlu karisimi makarnalarin uzerine dokun.Uzeri kizarana kadar pisirmeye devam edin.Isterseniz pudra sekeri serpip servis yapabilirsiniz.
9 Nisan 2010 Cuma
Makarna Tatlısı Tarifi
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
Bulgar Mutfağı,
Bulgar Yemekleri,
makarna tatlısı,
Makarna Tatlısı Tarifi,
tatlı çeşitleri,
Tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder