Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

10 Nisan 2010 Cumartesi

Danimarka Salatası

Malzemeler


* 300 gr pirinç
* maydanoz
* 300 gr midye
* sirke
* 300 gr karides
* sıvı yağ
* 200 gr bezelye
* un
* 1 küçük soğan
* tarçın
* 1 diş sarmısak
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 6 sap kereviz


Yapılışı


Pirinci çok diri kalacak şekilde haşlayıp, süzün. Karidesleri ve midyeleri (dondurulmuş değilse), şeker ve sarımsakla suda haşlayıp kabuklarını soyun ve haşlanmış pirince ilave edin, daha sonra da bu karışıma doğranmış kereviz saplarını ve haşlanmış bezelyeyi katın. Maydanozu ince ince kıyıp üstüne serpiştirin. Diğer yanda rendelenmiş soğanı, sirke, tuz, yağ, biber, tarçın ile karıştırarak sos hazırlayın ve salatanın üzerine döküp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>