Malzemeler
500 ml. su
50 gr. siyah zeytin
250 gr. basmati pirinci
Tuz
30 ml. Zeytinyağı
10 gr. acı biber
5 gr. sarmısak tozu
5 gr. kahve rengi şeker
5 gr. portakal kabuğu
50 gr. dolma fıstığı
Yapılışı
Zeytin, portakal kabuğu ve fıstık hariç tüm malzemeler katılarak 40-45 dk. Kısık ateşte pilav pişirilir. Pilav suyunu çektikten sonra geri kalan malzeme üzerine serpiştirilerek servis edilir.
9 Nisan 2010 Cuma
Portakal Pilavı Tarifi
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
Brezilya Pilavları,
Brezilya Yemekleri,
pilavlar,
Portakal Pilavı Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder