Malzemeler
* 4 su bardağı mısır unu
* 1 çorba kaşığı tuz
* 4,5 su bardağı kaynar su
Yapılışı
Tuz ve orta kararda kaynar su eklenen mısır unu, kaşıkla iyice yoğrulur. Kaynar su, Cadi’ye hem lezzet hem de kıvam verir. Yoğrulan hamur, az miktarda sıvı yağlı tavaya düzgün bir şekilde yerleştirilir ve altlı, üstlü olarak kızarana kadar pişirilir. Cadi’nin fırında pişirilmesi durumunda sıcaklık 200 dereceye ayarlanır. Yüksek sıcaklıktaki fırında pişirilecek Cadi daha lezzetli olur. Özellikle, yoğurt, malahto, lobyo phala, süt ve tereyağıyla pişirilen tavada yumurtayla yenmesi halinde Cadi’nin tadına doyum olmaz.
20 Nisan 2010 Salı
Cadi - Mısır Ekmeği
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
Cadi Mısır Ekmeği,
dünya mutfağı,
Gürcistan Yemekleri,
gürcü,
gürcü mutfağı,
gürcü yemekleri,
hamur işi,
hamur işleri,
Mısır Ekmeği,
mutfak,
yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder