Malzemeler
500 gram kuru fasulye
1 soğan
3 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 limon suyu
2-3 yumurta
kırmızı biber tozu
toz kimyon
tatlı kırmızı biber
su
zeytinyağı
tuz
Yapılışı
Kuru fasulyeyi akşamdan bir çimdik tuzla suya ıslatın. Ertesi gün suyunu iyice süzün. Bir tencerede 2 saat kaynatın. Soğanı ve sarımsağı ince doğrayın yada kavurun, maydanozu kıyın. Kaynayan fasulyeye soğan ve sarımsağı ekleyin, limon suyu, tuz, baharatları ekleyin. Servis sırasında üzerine kırmızı biber, kıyılmış maydanoz ve haşlanmış yumurta üfeleyin.
7 Nisan 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder