Malzemeler
250 gram soyulmuş karides
tereyağı ya da margarin
2 su bardağı pirinç
toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı salça
maydanoz
1 diş sarımsak
tuz
2 adet soğan
300 gr sulu domates
6 çorba kaşığı zeytinyağı
600 gr et suyu
Yapılışı
4 Kişilik
Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatın.
Ağzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın. Pirinç etsuyunu çekmeli. Bu arada soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dört çorbakaşığı zeytinyağında öldürün. Kaynar suda birkaç dakika beklettiğiniz domatesleri soyun, ikiye doğrayıp çekirdekli kısmını temzleyip, çıkarın, şeritler halinde doğrayın. Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin. Bu arada karidesleri iki çorbakaşığı zeytinyağında çevirin.
Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı veya margarini katın. Karidesleri, domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla karıştırdığınız salçayı ekleyin.
Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın. Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın, pirinci koyun. Üstüne kuşbaşı iriliğinde biraz tereyağı veya margarin koyun. Kıyılmış maydanozu serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirin.
9 Nisan 2010 Cuma
Brezilya Usulü Pilav Tarifi
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
Brezilya Mutfağı,
Brezilya Usulü Pilav Tarifi,
Brezilya Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder