Malzemeler
5 çorba kaşığı rende beyaz peynir
300 gr. pirinç
Tuz
500 gr. et suyu
1 çorba kaşığı kırmızı biber
300 gr.Kuzu Kuşbaşı
200 gr.Kuru Soğan
100 gr.Kıvırcık kuyruk yağı
Yapılışı
Tavla zarı iriliğinde doğranmış kuyrukyağı , rende soğanı açık sarı renge dönüşene
kadar kavurun ve iri kuşbaşı doğranmış etleri de içine atın.Tuz ve kırmızı pul biber
ile tatlandırın.10 – 15 dakika kavurmaya devam edin.Sıcak et suyunu üzerine dökün
ve son olarak yıkanmış süzülmüş pirinci de ilave edin.Tencerenin kapağı kapalı olarak
pirinc etsuyunu çekene kadar pişirin.Pilav haline gelince ateşi kapatıp 10 dakika demlendirin.Sonra da güzelce karıştırın.
Servis yaparken üzerine beyaz peynir rendeleyin.(Sert beyaz peynir olsun)
9 Nisan 2010 Cuma
Etli Pilav Tarifi
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
Bulgar Yemekleri,
etli pilav,
pilav çeşitleri,
pilavlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder