Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

9 Nisan 2010 Cuma

Etli Pilav Tarifi

Malzemeler

5 çorba kaşığı rende beyaz peynir
300 gr. pirinç
Tuz
500 gr. et suyu
1 çorba kaşığı kırmızı biber
300 gr.Kuzu Kuşbaşı
200 gr.Kuru Soğan
100 gr.Kıvırcık kuyruk yağı


Yapılışı


Tavla zarı iriliğinde doğranmış kuyrukyağı , rende soğanı açık sarı renge dönüşene
kadar kavurun ve iri kuşbaşı doğranmış etleri de içine atın.Tuz ve kırmızı pul biber
ile tatlandırın.10 – 15 dakika kavurmaya devam edin.Sıcak et suyunu üzerine dökün
ve son olarak yıkanmış süzülmüş pirinci de ilave edin.Tencerenin kapağı kapalı olarak
pirinc etsuyunu çekene kadar pişirin.Pilav haline gelince ateşi kapatıp 10 dakika demlendirin.Sonra da güzelce karıştırın.
Servis yaparken üzerine beyaz peynir rendeleyin.(Sert beyaz peynir olsun)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>