Malzemeler
* 800 gr. ince kesilmiş kuzu eti
* Acı biber, tuz
* 4 adet soğan (doğranmış)
* Taze kişniş
* 1 adet sarımsak (ezilmiş)
* Zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı zencefil (ezilmiş)
* Yoğurt sosu
* 2 tatlı kaşığı garam masala baharatı
* 2 tatlı kaşığı kaküle (ezilmiş)
* 1 tatlı kaşığı turmeric baharatı
* 1 adet domates
Yapılışı
Tavaya zeytinyağı konulur, orta ateşte ısınınca içine doğranmış soğan, sarımsak ve zencefil atılır. 25 dakika ocakta tutulur. Hazırlanan soğanlı karışımın üçte biri bir kenara alınır. Kalanların içine turmeric, tuz, 1 tatlı kaşığı garam masala eklenerek 5 dakika pişirilir. Daha sonra doğranmış domates eklenir, yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirilmeye devam edilir. Kuzu etleri eklenerek biraz çevrilir. Kuzu etlerinin üzerini örtecek kadar su eklenir; tavanın kapağı kapatılıp kısık ateşte iki saat ara sıra karıştırılarak pişirilir. İki saat sonra kalan garam masala, üçte biri ayrılan soğanlı karışım, taze kişniş, kakule tozu eklenir ve karıştırılır, 5 dakika daha pişirilir. Üzerine yoğurt sos döküldükten sonra servis yapılır.
18 Nisan 2010 Pazar
KUZU ROGAN JOSH
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
dünya mutfağı,
et yemekleri,
HİNDİSTAN MUTFAĞI,
Hindistan Yemekleri,
hint mutfağı,
hint yemekleri,
KUZU ROGAN JOSH Tarifi,
yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder