Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

7 Nisan 2010 Çarşamba

Fava

Malzeme:
600 gr. kuru fasulye 1 gün önce ıslatılacak
4 diş sarımsak
Zeytinyağı
Kimyon
Kıyılmış maydanoz
2-3 haşlanmış yumurta
Taze soğan
Tuz ve biber

Hazırlık:
Islatılmış fasulyeleri ateşe koyup 2-2 1/2 saat pişirin.
Son 15 dakikada; tuz, sarımsak, limon suyu, eklenerek bütünleşmesini sağlayın.
Piştikten sonra soğutun, bir servis tabağında piyazlık soğan, doğranmış yumurta ile süsleyip, zeytinyağını gezdirin, biber ve kimyon ve tuzunu ekleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>