Şamil Yemek Ansiklopedisi

Her türlü Yemek, Pasta, Börek, Çörek, Tatlı vs. tarifleri



Tam Bir Ansiklopedi

29 Nisan 2010 Perşembe

Balsamik Soslu Salata






Malzemeler,

1 demet Akdeniz yeşilliği
1 tatlı kaşığı Balsamik sirke
1 tatlı kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 parça tavuk göğüs eti
1 adet domates
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı
Tavuk etini uzun şeritler halinde dilimleyin.
Tavaya ayçiçeği yağını alıp kızdırın.
Tavukları tavaya ilave edip iki tarafını pişirin.
Piştikten sonra soğuması için bekletin.
Akdeniz yeşilliklerini bol suyla yıkayın.
Suyunun süzülmesi için bekletin.
Akdeniz yeşilliklerinizi orta büyüklükte doğrayın.
Salata kâsesine alın.
Sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin.
Küçük bir kâsede sarımsak, Balsamik sirke, mayonez, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırın.
Karışımı yeşilliklerin üzerine döküp harmanlayın.
Domatesin kabuklarını soyup dilimleyin.
Yeşilliklerin üzerine ilave edin.
Salatanın en üstüne tavuk etlerini yerleştirin.
Hemen servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
>