Malzemeler
2 adet orta boy Patates
3 adet orta boy Havuc
4 adet orta boy Pancar
Ton Baligi
Mayonez
Yapılışı
Patatesler kup kup dogranip haslanir. Havuc ve pancar haslandiktan sonra rende yapilir. Yuvarlak bir kaba Patates mayonez ile karistirilip en alta yerlestirilir karisima cok az karabiber ve tuz ilave edilebilir. Uzerine havuc mayonez ile karistirilip kat seklinde yerlestirilir. Mayonezin cok fazla kullanilmamasi iyi olur. Havucun uzerine ton baligi yagsiz olarak yaydirilir. baligin uzerine istenirse 1 tabaka daha mayonezli patates eklenir. en uste pancar rendeleri tum karisimi kaplayacak sekilde yerlestirilir.Uzerinede cok az mayonez eklenir. Biraz dolapta dinlendirdikten sonra dilimlenerek afiyetle yenir. Dolapta 2 gun rahatca saklanabilir.
7 Nisan 2010 Çarşamba
Suba Tarifi
Yemekler,Çorbalar,Pastalar,Börekler,bisküviler
Azerbaycan Mutfağı,
Azerbaycan Yemekleri,
Azeri Mutfağı,
Azeri Yemekleri,
Suba Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder